Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset

Home Forum Reviews van producten Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset

  • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #10666
    Alexander
    Sleutelbeheerder

    Introductie
    Tronsmart producten hebben we al eerder mogen reviewen.Tronsmart is vooral actief in de audio-markt. Denk hierbij dus aan Bluetooth Speakers (zie review Tronsmart Element Force en Tronsmart Element T6 Plus), in-ear koptelefoons zoals de Tronsmart Onyx Ace en de meest recente review van de Tronsmart Apollo Q10 ANC Over-Ear Bluetooth Koptelefoon! Deze keer kregen we van Geekbuying weer een andere variant, namelijk de Tronsmart Shadow 2.4Ghz Wireless Gaming Headset.

    Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset

    Weer een leuke variant met zeer waarschijnlijk ook andere toepassingen! Ook draadloos, maar met een andere techniek dan de bekende Bluetooth verbinding. 2.4GHz, dus deze koptelefoon kan je waarschijnlijk heel makkelijk koppelen aan TV, PC, laptop, console en telefoon (?) Volgens de doos is deze koptelefoon onder andere compatible met PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en andere mobiele apparaten!

    Unboxing
    Uitpakken van nieuwe pakketjes en gadgets blijft altijd leuk. Nu kunnen we waarschijnlijk redelijk raden wat er in deze doos zit, maar goed. Verder naar onderen de unboxing van de Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset! De Tronsmart Shadow koptelefoon wordt geleverd in een nette doosje, met een hangertje. Dit lijkt er bijna op dat je ze ook ergens in een winkel kunt kopen. Nog niet gezien, maar dit valt wel op aan de verpakking.

    Tronsmart Shadow Wireless Gaming HeadsetTronsmart Shadow Wireless Gaming Headset

    Gezien de verpakking zijn er blijkbaar 2 versies beschikbaar van deze koptelefoon. Niet echt een aparte versie, maar andere kleurstelling. Er is een paarse variant en de Black+Red versie die wij hebben gekregen.
    Verder staat op de achterkant van de doos nog een hoop technische informatie en de eigenschappen van deze koptelefoon. Leuk is dat ons hier een paar dingen opvallen die we even zullen toelichten:

    • 2.4Ghz Wireless technology. Normaliter zien we eigenlijk altijd Bluetooth als draadloos protocol dat wordt gebruikt bij koptelefoons. 2.4GHz hebben wij nog niet vaak gezien. 2.4GHz verbinding zie je dan wel weer vaak bij draadloze toetsenborden en muizen. We gaan het zien … 🙂
    • 50mm HD Drivers. Dit wil gewoon zeggen dat er best aardig grote luidsprekers in deze koptelefoon zijn gebouwd. Dit komt hopelijk ook de geluidskwaliteit ten goede.
    • Ultra-Low latency. Dit impliceert dat er vrijwel géén vertragin zit in de audio-overdracht van het apparaat naar deze koptelefoon.
    • 360° draaibare en afneembare microfoon. OK, dit is wel weer leuk. Dat die draaibaar is is niet heel spannend, maar je kunt hem er dus ook gewoon afhalen als je geen microfoon wilt gebruiken.
    • Multicolored LED effects. De koptelefoon heeft LED verlichting ingebouwd. We zullen eens zien hoe dit eruit ziet en of we ook de kamer ermee kunnen verlichten…
    • Multi-platform : PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC en mobiele devices. Je zou deze koptelefoon dus met alle apparaten moeten kunnen gebruiken. Gaan we testen. Vooral de PS4 is wel interessant om te zien of ook de microfoon dan gaat werken…
    • 12-Hour playtime. Hmmm Lastiger testen, maar volgens de specificaties kun je gewoon 12 uur lang genieten van deze koptelefoon zonder tussentijds op te laden.
    • 2-in-1 connector: USB + 3.5mm. Huh?? Volgens mij is dit de Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset. USB én 3.5mm aansluitingen klinken niet echt als ‘Wireless’

    Weer leuk om te zien wat er allemaal op een doos wordt geschreven aan eigenschappen. Laten we gewoon de koptelefoon maar eens uit de doos halen en van dichtbij bekijken!

    De Tronsmart Shadow koptelefoon is op zich een mooie verschijning met LED verlichting aan de zijkanten. Ziet er wel leuk uit, maar dat had je ook al gezien in de video. We hadden eerder al een Bluetooth koptelefoon van Bluedio, de Bluedio T3+ , maar deze was zwaar! Deze Tronsmart Koptelefoon is vele malen lichter qua gewicht (zelfs met doos erom). Dus een leuke verwachting van deze Tronsmart Koptelefoon. De koptelefoon voelt ook gewoon stevig aan.

    We hebben dus gezien wat er in de doos naar voren komt aan onderdelen. Hieronder even opgesomd:

    • Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset
    • 2.4GHz USB Dongle
    • Microfoon (afneembaar)
    • USB-C oplaadkabel
    • 3.5mm audio kabel
    • Handleiding in meerdere talen
    • Garantiekaartje

    De Koptelefoon
    De Tronsmart Shadow Gaming Headset voelt goed aan! Hij is stevig als je hem oppakt en ons viel het gewicht op. Hij is gewoon licht. Daarnaast is deze koptelefoon ook nog eens heel flexibel. Je kunt de oorschelpen kantelen zodat die altijd goed op je hoofd zit. Daarnaast kun je de grootte van de koptelefoon aanpassen. Wat direct opvalt als je de koptelefoon even op zet om te testen hoe die zit, is dat de oorschelpen helemaal over je oor vallen. Dus niet OP je oor. Hierdoor is het draagcomfort heel hoog. Je krijgt geen druk op je oren, waardoor je de koptelefoon best een lange tijd op kan hebben zonder dat je er ‘last’ van gaat krijgen! Daarnaast zijn de oorschelpen van een zacht foam gemaakt. Dit helpt dus ook dat het allemaal lekker en comfortabel op je hoofd zit!

    Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset

    Hier zie je ook de verlichting aan de zijkant die goed zichtbaar is. Laat dit nou toevallig het logo van Tronsmart zijn 🙂 Deze LED verlichting verandert constant van kleur. Dit gaat heel geleidelijk, waardoor je soms niet eens door hebt dat er alweer een andere kleur zichtbaar is.

    Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset

    Op de koptelefoon zelf zijn een paar knoppen en aansluitingen beschikbaar. Er is op de Tronsmart Shadow Gaming Headset geen touchbediening zoals we dat wel gezien hebben op de Tronsmart Apollo Q10 ANC koptelefoon. Na even gebruik van de knoppen misten we de touch-bediening ook niet echt. Ook de touch-bediening is soms best lastig, afgezien van het volume aanpassen. Deze koptelefoon heeft alleen een paar fysieke knoppen. Na een tijdje deze koptelefoon te hebben gebruik weet je al snel blindelings de knoppen te vinden en weet je de functie ervan …

    De volgende knoppen en aansluiting zijn aanwezig op de Tronsmart Shadow (van boven naar beneden):

    • Volume + / Volgende nummer
    • Volume – / Vorige nummer
    • Microfoon Aan / Uit
    • Aan / Uit knop
    • USB-C aansluiting voor het laden
    • 3.5mm audio aansluiting (om bedraad te gebruiken)
    • Microfoon aansluiting

    Het gebruik
    We hebben de Tronsmart Shadow koptelefoon nu een aantal dagen gebruikt. Met name om te genieten van wat (stevige hardstyle) muziek zonder dat de rest van de familie daar last van had. Ook hebben we de microfoon getest en hebben we gekeken of een 2.4Ghz koptelefoon voordelen heeft en hoe het werkt …

    Nou, het werkt! En meer dan simpel. De 2.4GHz USB dongle hebben we in de PC geplaatst, koptelefoon aangezet en werkend. De PC gaf aan dat er een nieuwe apparaat aanwezig was voor audio.. Maar, geen geluid uit de koptelefoon … Toch maar even kijken naar het lampje op de koptelefoon. Deze knipperde langzaam in blauwe kleur. Even de handleiding erbij gepakt: nog niet gekoppeld. Dus we hebben 3-5 seconden de microfoonknop ingedrukt gehouden en het lampje ging constant blauw branden. Blijkbaar is is het nodig om de koptelefoon eenamlig te koppelen aan de 2.4Ghz USB Dongle. Na deze koppeling hadden we dan ook gelijk geluid én de microfoon werkte ook gelijk! Als we de USB dongle vervolgens in een ander apparaat plaatsen (test met TV) dan hoef je de koppeling niet opnieuw te doen. Je moet dus gewoon eenmalig de koptelefoon en de dongle aan elkaar koppelen. Wel makkelijk principe en op zich ook wel logisch!

    Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset

    Helemaal leuk werd het toen we de 2.4Ghz USB Dongle in onze Xiaomi Mi TV deden. De televisie had gelijk door dat er ‘iets’ werd aangesloten en het geluid kwam via de koptelefoon binnen! Ideaal! De vrouw kan nu gewoon haar favoriete series kijken zonder dat de hele familie mee moet geniete van het geluid 🙂 Dit werkt echt super!
    Waarom is dit nu een voordeel dan? Nou veel televisies (en ook onze Xiaomi TV) ondersteunen toch gewoon Blueooth? Ja dat klopt, maar onze standaard bluetooth koptelefoon (de Tronsmart Apollo Q10) is normaliter gekoppeld aan de smartphone. Om hem aan de TV te koppelen moet je weer handmatig dingen instellen .. Te lastig… Daarom is dit voor ons de ideale oplossing! Andere oplossing is natuurlijk nog een bluetooth koptelefoon aanschaffen voor de vrouw, maar dat gaat bij ons niet werken … 🙂

    Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset

    Een ander ding dat ons gelijk opviel tijdens het testen van de Tronsmart Shadow koptelefoon was het bereik! Normaliter met de Q10 moeten we de telefoon niet op kantoor laten liggen en dan naar de keuken lopen. Dan is de bluetooth verbinding niet sterk genoeg en raken we het geluid kwijt. Ditzelfde geldt voor de tuin. Dit probleem hadden we dus niet met de Tronsmart Shadow 2.4GHz koptelefoon. Blijkbaar is de 2.4GHz verbinding sterker dan de bluetooth verbinding. In beide gevallen, de tuin en de keuken, hadden we gewoon nog steeds goed ontvangst, terwijl de telefoon gewoon op kantoor lag! Met andere woorden: deze koptelefoon met 2.4GHz heeft een hele aardige verbinding. We hadden pas een probleem toen we écht het huis uit gingen via de voordeur en echt op straat gingen staan. Toen merkten we pas dat de verbinding begon te storen! 2.4Ghz heeft dus een beter bereik dan bluetooth!

    Verder kun je de koptelefoon ook makkelijk aansluiten via een ‘kabel’. De 3.5mm audio kabel wordt meegeleverd en kun je direct aansluiten op de koptelefoon en het apparaat wat jij wilt gebruiken. Dit kan een telefoon zijn, maar ook de PC, laptop, tablet of console (zoals PS4, Xbox of Nintendo Switch). Onderaan dit artikel zie je de compatibility tabel.

    Het laden gaat via de meegeleverde USB-C kabel. Je kunt hiervoor een standaard oplader gebruiken en wij sluiten hem standaard aan op de kabel die we ook gebruiken voor onze smartphone (OnePlus 7T Pro USB-C). Daarna gaat de koptelefoon gewoon lang mee op één lading. Hier hebben we nog niet concreet een aantal uur voor qua test, maar dat komt nog wel. Het lijkt erop dat de koptelefoon echt lang door kan gaan op één lading!

    Geluidskwaliteit
    Ja, dit punt is zo verschrikkelijk persoonlijk … Wij hebben de koptelefoon uitgebreid gebruikt met het luisteren naar de stevigere muzieksoorten. Ja, Dr. Peacock met stevige Frenchcore. Daar zit een hoop bass in en dat klinkt super lekker via de Tronsmart Shadow. Daarna hebben we de koptelefoon dus aangesloten op de TV en een film gekeken van Vin Diesel. Toevallig was ‘Riddick’ voor de TV, waar ook hele leuke scene’s in zitten qua geluid. Ook dit was via de koptelefoon heerlijk te beluisteren. Hier hebben we ook nog met de instellingen van de TV gespeeld en ook dit had direct invloed op het geluid dat via de koptelefoon kwam. Het is dus niet alleen de koptelefoon, maar ook het device waarmee je deze Tronsmart Shadow gebruikt dat het geluid en de kwaliteit bepaald. In ieder geval is deze koptelefoon voorzien van 50mm driver (speakers) waar het nodige geluid uit komt! Wij waren hier dus prima over te spreken!

    Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset

    Samenvatting
    Wij hebben de koptelefoon eigenlijk stiekem vergeleken met de Tronsmart Apollo Q10 ANC koptelefoon. En daarnaast met de Tronsmart Onyx Ace Earbuds. De laatste vergelijking is niet relevant. Een Over-Ear koptelefoon als de Tronsmart Shadow kun je niet vergelijken met Earbuds, afgezien van het feit dat ze beide gewoon perfect doen wat ze moeten doen: geluid geven! De vergelijk met de Q10 is ook niet heel relevant. Beide zijn comfortable in gebruik vanwege het over-ear design en het geluid van beide is heel goed! Het grote verschil zit met namen in de soort verbinding die beide gebruiken. De Q10 is een bluetooth koptelefoon en de Tronsmart Shadow is een 2.4Ghz kopelefoon. Compleet anders! Maar wij zien wel de voordelen van de Shadow met de 2.4GHz verbinding. Niet alleen qua toepassing, maar ook vanwege het bereik!

    Als je echt een één op één verbinding hebt met de koptelefoon, dus bijvoorbeeld met jouw smartphone en een koptelefoon, dan zou je zeker moeten gaan voor de Tronsmart Apollo Q10! Dit alleen al vanwege de ANC functionaliteit die de Q10 heeft. maar als je toch meer toepassingen zoekt voor de koptelefoon en niet telkens met de bluetooth instellingen wilt klieren dan is deze Tronsmart Shadow 2.4Ghz Wireless Gaming Headset de ideale oplossing !!

    Op moment van schrijven kost de Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset €58 en wordt gelukkig geleverd vanuit een EU-warenhuis 🙂 Hierdoor heb je deze koptelefoon dus snel thuis en geen risico op extra douanekosten!
    MAAR met onze couponcode heb je hem nu tijdelijk voor maar €35 !! Gebruik couponcode: NNN9thdeal6 op de afrekenpagina en de korting wordt verrekend 🙂

    Klik HIER om de Tronsmart Shadow 2.4G Wireless Gaming Headset te bestellen!

    Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset

    Tronsmart Shadow Wireless Gaming Headset

     

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Reacties zijn gesloten.